El projecte

Després de Berta Cáceres: Globalitzant Resistències‘ és un projecte comunicatiu d’Entrepobles i el Col·lectiu de Periodistes Contrast, premiat amb una #BecaDevReporter, en el marc del projecte europeu #FrameVoiceReport!.

Després de Berta Cáceres: Globalitzant Resistències‘ mira de deixar al descobert dues grans trames d’interessos i complicitats (de signe contrari) al voltant de l’assassinat de l’ambientalista i defensora dels drets humans hondurenya Berta Cáceres. D’una banda, la cadena empresarial i financera que participa en el projecte hidroelèctric d’Agua Zarca (des de grans bancs de desenvolupament llatinoamericans i europeus fins a petites empreses que hi han subministrat serveis); d’altra banda, la xarxa de solidaritat i moviments socials teixida a diversos països d’Europa per reclamar justícia.

Fugint de la victimització de les comunitats indígenes afectades per projectes similars a tota l’Amèrica Llatina, es pretén evidenciar tant la implicació indirecta d’una gran diversitat d’actors econòmics, aparentment allunyats de l’acció, com les estratègies que permeten la ciutadania enfrontar les vulneracions dels drets humans vinculades a grans projectes empresarials, tant al nord com al sud. Amb una perspectiva global i un enfocament feminista, ‘Globalitzant resistències‘ donarà veu a comunitats, historiadores i periodistes hondurenyes, membres de les plataformes de solidaritat europees i actors clau en l’entramat polític i econòmic global que facilita el desenvolupament de projectes que vulneren els drets humans de les poblacions afectades.

Després de Berta Cáceres: Globalitzant Resistències‘ es desenvoluparà fins a l’estiu de 2019, quan es presentarà el documental sobre el que pivoten la resta de productes comunicatius i periodístics que s’aniran donant a conèixer periòdicament en aquest bloc.