Diari de bord: A 3 anys de l’assassinat de Berta Cáceres

Tres de març. Tercer aniversari de l’assassinat de Berta Cáceres. Tercer dia de rodatge a La Esperanza, la petita localitat del centre d’Hondures on Berta va néixer i va forjar el seu compromís amb els drets del poble lenca.

Utopia es diu la seu del Consejo Cívico de Organizaciones Populares e Indígenas de Honduras (COPINH), a tocar de La Esperanza, on s’han desenvolupat la majoria d’activitats de commemoració. Per allà han passat representants d’organitzacions socials de tot el país, des de les que aglutinen la diversitat de pobles indígenes fins a les que coordinen el moviment feminista. Berta multiplicada.

Aquesta vessant transversal i solidària de la seva lluita ha estat un dels elements més repetits pels assistents als actes. També un dels que hem volgut destacar en la sèrie d’entrevistes que hem enregistrat per al documental del projecte ‘Globalitzant resistències’.

Ens queden quatre dies de rodatge a Hondures. A tres hores de La Esperanza ens esperen les comunitats afectades pel projecte hidroelèctric d’Agua Zarca.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *