El documental ‘Les llavors de Berta Cáceres’ s’estrena el 14 de setembre

El dissabte 14 de setembre a les 21.55h (en directe, també online), el programa “Latituds” del Canal 33 emetrà el documental Les llavors de Berta Cáceres. Partint de la figura de la defensora dels drets humans hondurenya, el film recorre les llavors que ha sembrat.

Assassinada el 2016, Cáceres va liderar la lluita de la comunitat de Río Blanco contra el megaprojecte hidrolèctric Agua Zarca, en defensa del territori i els recursos naturals, com el riu. Les mobilitzacions de la comuntiat, la denúncia permanent i les aliances internacionals van aconseguir, de moment, paralitzar la represa, però líders i lideresses continuen amenaçades. El documental ressegueix aquesta lluita concreta amb la intenció d’aixecar la mirada i posar el focus en un modus operandi compartit per empreses involucrades en megaprojectes al conjunt de l’Amèrica Llatina, ja siguin hidroeléctrics, miners o d’agricultura intensiva, així com en la necessària implicació i complicitat del capital del nord global  Si bé bancs i empreses europees han estat imprescindibles per al desenvolupament del projecte, l’aliança entre les comunitats en resistència amb les organitzacions d’Europa ho ha estat per aturar-lo.

Les dones que van lluitar braç a braç amb Berta Cáceres coincideixen en la idea expressada per la coordinadora general de l’Organització Fraternal Negra Hondurenya (OFRANEH), Miriam Miranda: “Van pensar que matant a la Berta matarien la lluita, però la Berta va ser una llavor que es va multiplicar”.

Documental ‘Les Llavors de Berta Cáceres’
Dissabte 14 de setembre
21.55h Programa Latituds del Canal 33 – Podeu veure’l online, en directe, aquí.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *